Els caps de Sallent, Sant Joan de Vilatorrada, Moià i Navarcles instal·laran plaques solars per reduir el consum d’energia.

És part de l’actuació de l’Institut Català de la Salut d’instal·lar aquest mecanisme en més de 270 centres a tot Catalunya.

A la Catalunya Central se n’instal·laran al Bages, al Moianès i al Berguedà. De moment comencen per alguns caps i en la propera fase es col·locaran les plaques als centres de Cardona, Navàs, Sant Vicenç de Castellet, Manresa (Sagrada Família), Artés i Guardiola de Berguedà. En total, 28 Centres d’Atenció Primària de l’ICS Catalunya Central funcionaran a través d’aquest sistema. Dúnia Paz, cap de l’àrea d’Infraestructures de l’ICS Catalunya Central, explica que l’objectiu és reduir al mínim el consum energètic de tots aquests edificis. 

“Ja estan instal·lades i llestes per funcionar”

 

També explica que, alhora, aquesta instal·lació ajuda a complir els objectius de Catalunya i de la UE en matèria d’energies renovables. Per poder estalviar en energia, però, cal fer una inversió inicial per posar les plaques. En aquest cas, l’ICS invertirà 12,8 milions d’euros en aquestes obres al conjunt de catalunya. Ara bé, en total, aquesta iniciativa suposarà un estalvi anual de més de 7 milions d’euros i mig.