Divendres torna el confinament comarcal

135
Control policial. - FOTO: ACN
Control policial. - FOTO: ACN

Les mesures

El Procicat torna a imposar el confinament comarcal a Catalunya. Començarà divendres a les 12 de la nit. Això inclou els viatges entre comarques amb grup bombolla, que ja no estaran permesos. Tot plegat després d’una Setmana Santa amb pràcticament barra lliure pel que fa a la mobilitat dins del País.

El principal motiu és l’augment de casos a l’UCI. Ho explicava el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon.

Les mesures actuals tenien vigència demà mateix i s’havien de revisar per fer una nova resolució. En aquest cas, les noves restriccions s’allargaran fins al 19 d’abril si no hi ha cap canvi abans. La resta de mesures continuaran com fins ara. Ho aclaria el subdirector de Protecció Civil, Sergio Delgado.

I els Mossos ja avisaven que es rependrien els controls a les carreteres. El comissari del cos, Joan Carles Molinero, preveu entre 350 i 400 diaris.

Les restriccions en la mobilitat, però, tindran més excepcions a les habituals. Es podran fer sortides escolars a part de poder anar a la feina o desplaçar-se per emergències.

Setmana Santa

Amb l’enduriment de les mesures, el Govern no vol sentir a parlar de la Setmana Santa. Assegura que les dades són pitjors que ara fa 7 dies i per això han pres la decisió aquesta setmana.

La consellera de Salut, Alba Vergés, defensava l’obertura de la mobilitat el passat 14 de març perquè les dades ho permetien. Ara bé, justificava les noves restriccions amb un canvi de la tendència.

I el conseller d’Interior, Miquel Sàmper, deia que el govern ha empatitzat amb la població obrint la mobilitat i ara és la població qui ha d’empatitzar amb el govern.