Divendres passat, 200 veïns de Sant Vicenç de Castellet van sortir al carrer per manifestar-se contra les ocupacions violentes

186

Els veïns, que s’han constituït en una plataforma, asseguren que la situació ha arribat a un punt insostenible. Denuncien ser víctimes de robatoris, amenaces i agressions i que no poden viure tranquils. Els veïns es van concentrar al carrer Bisbe Perelló, davant del darrer pis ocupat il·legalment.

Una veïna de l’immoble explicava que feia dies que ho intentaven i que finalment s’han decidit. La dona, assegurava que havia rebut amenaces. Tot i que inicialment ho anava a denunciar, però finalment ha optat per no fer-ho.

Amb xiulets, cassoles i crits de “fora, fora”, els veïns van protestar de forma pacífica. En ser coneixedors que els ocupes no eren dins de l’immoble i malgrat saber que es trobaven en un bar proper, van optar per evitar aldarulls. Finalment una cinquantena de perones van decidit traslladar la protesta a les portes de l’Ajuntament.

Segons van manifestar des de la plataforma, els veïns “estan farts” dels problemes de convivència que està generant l’ocupació. Expliquen que no són contraris a què “si una família necessita ocupar ho faci”, però denuncien que al municipi s’estan produint ocupacions violentes, fins i tot parlen de ser víctimes de robatoris, amenaces i, fins i tot, agressions.

El passat divendres, al migdia, l’alcaldessa, Adriana Delgado, va reconeixer el sentiment d’impotència i va exigir més competències i canvis legislatius per poder fer front a la situació.

L’Ajuntament es va reunir amb els veïns afectats, que estan recollit signatures en contra d’aquestes ocupacions, i també van demanar més presència policial, però tot i això el problema continua persistint.