Imatge d'arxiu de la Berga - Santpedor.
Imatge d'arxiu de la Berga - Santpedor.

Diumenge torna la Berga Santpedor després que l’any passat no es pogués fer per la pandèmia. Serà la 36a edició i tornarà a aplegar més d’un miler de ciclistes i caminants que recorren els més de 50 quilòmetres que hi ha d’un punt a l’altre.

De moment hi ha prop d’uns 900 inscrits i les previsions que tenen els organitzadors, el club excursionista 2×2 de Santpedor, són de més de 1.100 participants. El president de l’entitat, Toni Puiggròs, diu que el temps està provocant que molta gent s’apunti a última hora.

De moment, però, les dades dels participants deixen a les bicicletes com la modalitat preferida. Més d’un 70% dels inscrits opten per les dues rodes. Un 9% escull la bicicleta elèctrica i el 20% restant tria fer la marxa caminant. Tot i això, una altra dada que sorprèn als organitzadors és el número de persones inscrites que mai l’ha fet.

Les bicicletes recorren 59 quilòmetres entre Berga i Santpedor i els que la fan a peu 53 quilòmetres. L’hora de sortida és entre les 7 i dos quarts de 8 pels caminants i de dos quarts de 8 a dos quarts de 9 pels ciclistes. Les inscripcions encara estan obertes a través del web bergasantpedor.cat.

Podeu escoltar l’entrevista completa a Toni Puiggròs aquí: