Dissabte inestable i diumenge tranquil

227

DAVID COMAS.

Avui hem tingut unes temperatures màximes molt a ratlla, amb prou feines s’han assolit els 24 o 25°C, alguns exemples: Fals 25°C, Manresa 24°C, Sallent 23.5°C, El Serrat de Castellnou 23°C i Moià 20.5°C.

Esperem que el temps es compliqui, i molt, de cara a la pròxima matinada. Possibilitat de xàfecs i tempestes que ens poden afectar fins a mig matí. En models coincideixen en una treva entre mig matí i primera hora de la tarda, amb algunes ullades de sol, però de nou a la tarda les tempestes poden tornar a fer acte de presència, alguna d’elles forta. De cara al vespre i nit el temps milloraria clarament, amb un ambient molt fresc per l’època. Moltes temperatures màximes demà amb prou feines passaran dels 19 o 20°C, i probablement de cara al vespre molts termòmetres es situin entre els 12 i 14°C.
De cara a diumenge canvi radical de situació, amb la desaparició de les pluges, i unes temperatures màximes que podran pujar entre 2 i 4°C respecte dissabte. La nuvolusitat serà variable, i podrem tenir alguna ratxa moderada de vent de mestral.
Imatge: Halo solar des de Santpedor. David Comas.