Aquest matí les temperatures mínimes han baixat força respecte dies enrere. L’absència total de núvols i un vent que a última hora del dia va desaparèixer, han fet que el mercuri hagi pogut desplomar-se força. Valors mínimes més destacables d’avui: Cardona-Pinallet 2.4ºC, Sant Salvador de Guardiola 3.9ºC, Súria 4.6ºC, El Serrat de Castellnou 6.0ºC i Sant Fruitós 7.0ºC.

Esperem que els núvols vagin guanyant protagonisme al llarg de la tarda, i esperem un vespre i nit força ennuvolats. Avui tenim el màxim de les Oriònides (restes de la cua del cometa Halley) difícilment seran visibles ja que de matinada esperem força núvols, tot i així hi haurà temps de poder observar-les fins al 30 d’octubre. Segurament les condicions seran molt millors la nit de dissabte a diumenge. Es preveu que l’activitat sigui d’aproximadament d’entre 23 i 25 meteors per hora creuant el cel.

De cara a demà esperem un dia força ennuvolat en general, amb unes temperatures mínimes que pujaran clarament respecte avui a causa d’un cel força més cobert, esperem mínimes d’entre 8 i 11ºC a la comarca. Es pot produir algun xàfec, sobretot més probable com més al sud de la comarca. De fet a primera línia de la costa algun xàfec pot ser puntualment intens. Les temperatures màximes semblants a les d’aquests últims dies. De cara a la tarda podem tenir grans ullades de sol.

Diumenge esperem un dia més tranquil, tot i això amb força núvols, sobretot al matí i a última hora del dia, ja sense possibilitats de precipitació. Les temperatures màximes pujaran clarament, amb molt valors d’entre 20 i 22ºC.

Entre dilluns i dimecres esperem una pujada molt clara del termòmetre, tan en valors mínims com en màxims. Però sobretot pujaran les màximes, situant-se entre els 22 i els 24ºC en molts casos, sobretot dimecres, amb alguns valors pròxims o superant els 25ºC al Pla de Bages. A partir de dijous les temperatures baixarien clarament, ho anirem seguint.

Foto: Presa des de Platja d’Aro fa un dies. Per demà esperem un dia força ennuvolat. Algun xàfec o plugim és ben possible.