Dissabte amb núvols al matí, assolellat i càlid a la tarda. Diumenge tempestes de tarda

218

Hem tingut unes temperatures mínimes avui d’entre 16 i 18ºC a la comarca, alguns exemples: Súria 16.5ºC, Sallent 17.0ºC, al Serrat de Castellnou 17.5ºC, 18ºC a Santpedor i a Sant Fruitós i 19ºC a Manresa. Hi ha una línia de xàfecs fins i tot amb alguna tempesta que està viatjant de sud-oest a nord-est des d’Aragó. Pot caure algun xàfec moderat entre el migdia i primera hora de la tarda a la nostra comarca, preferentment cap al sud i sud-oest del Bages. Les temperatures màximes baixaran respecte ahir i se situaran entre els 28 i els 30ºC en general.

De cara a dissabte esperem núvols de bon matí que poden fer la guitza fins al migdia. A partir de llavors el temps assolellat s’imposarà tot i que les nuvolades també poden créixer cap a l’oest de la comarca deixant alguna gotellada puntual, molt localitzada cap a la zona de Castelltallat i la serra de Rubió. Les temperatures màximes pujaran fins els 31 a 33ºC a bona part de la comarca. A mitja tarda la marinada començarà a bufar amb ganes, desapareixent de cara al vespre i nit.

Diumenge serà un dia força insegur tot i que de bon matí mi migdia el sol pot lluir a estones. De cara a la tarda el temps es pot complicar amb el creixement de nuvolades i amb la possibilitat de que pugui caure algun xàfec fort acompanyat de tempesta a última hora de la tarda o al vespre. Les temperatures màximes es mouran entre els 30 i els 33ºC.

Foto: Núvol de tempesta vist des de Solsona aquest dilluns.