“Dinars acompanyats”, una iniciativa contra l’exclusió social de la gent gran

167

OLGA GILI –

L’Ajuntament de Sallent i el grup de salut comunitària del municipi han elaborat, un cop més, el projecte “dinars acompanyats” per a la gent gran. Aquest projecte té com a objectiu que la gent gran que està sola al seu domicili pugui dinar i estar acompanyada d’altra gent.

La iniciativa es començarà a dur a terme a principis de març i es traslladarà fins al Casal de la Gent Gran, situat al número 2 del C/ Santa Cristina. Tant l’Ajuntament com el grup de salut comunitària volen que aquest col·lectiu surti de les seves respectives cases i així assegurar-se que la població més envellida no pateix deficiència alimentària i tingui companyia. El consistori ja va comunicar el passat 9 de febrer que totes aquelles persones que tinguin dificultats per desplaçar-se fins al casal, podran gaudir de transport si el sol·liciten prèviament a l’Ajuntament.

El menú que se servirà al menjador del casal serà a partir d’un preu molt assequible per a tots els sallentins i sallentines que hi vulguin anar. A més, cal dir que l’equip de salut comunitària del municipi ha rebut un premi de Societat Catalana de Medicina Familiar i Comunitària per la seva tasca en el projecte ASACO.

Els participants del Casal de la Gent Gran veuen amb bons ulls la iniciativa tot i que temen que no hi hagi suficients voluntaris per dur-ho a terme.

Per més informació, el telèfon del Casal de Gent Gran és el 93 837 18 00 i el seu horari és de dilluns a diumenge de 10h a 13.30h i de 15h a 20h.

 

Imatge del Regió 7. Una part del grup de salut comunitària de Sallent quan va rebre el guardó pel projecte d’ASACO.