Dilluns vinent l’Ajuntament de Manresa posarà en marxa una oficina per donar suport a la sol·licitud de l’Ingrés Mínim Vital

138

Tot i que l’ajut l’atorga la Seguretat Social, l’Ajuntament de Manresa és un dels pocs del país que ha decidit posar a disposició de la ciutadania una oficina específica per donar suport a la realització d’aquest tràmit.

D’aquesta manera, s’ha adequat un espai per obrir l’oficina, a partir de dilluns vinent, 22 de juny. Estarà ubicada al Casal de les Escodines (carrer de Sant Bartomeu, 50), i obrirà de dilluns a divendres, de 8 del matí a 3 de la tarda, amb personal d’atenció a la ciutadania de l’Ajuntament.

Per ser atès és imprescindible sol·licitar-ho a través del telèfon d’informació municipal 010 o pel web manresa.cat.

Per altra banda, les sol·licituds s’han de fer telemàticament i una part dels sol·licitants no disposen d’accés a la xarxa. Per tant a la nova oficina els interessats rebran tot el suport per poder formalitzar les sol·licituds. Es donaran hores cada 30 minuts, que és el temps aproximat que es calcula que es triga a fer el tràmit.

Cal recordar que l’Ingrés Mínim Vital té per objectiu evitar les situacions de pobresa extrema i oscil·larà entre els 462 i els 1.015 euros mensuals en 12 pagues, en funció de com sigui la composició de la llar.