Dilluns tapat amb alguns xàfecs. Més sol demà però amb núvols encara al matí

129

Hem tingut una cap de setmana força fresc, fins i tot fred a primera hora del matí. Les temperatures van arribar a baixar fins a 4.5ºC a Súria i a Cardona, 5.0ºC a Sallent i fins als 6ºC en d’altres poblacions del Pla de Bages com són Sant Fruitós i Santpedor. Tot i així els migdies han estat força agradables, amb temperatures màximes d’entre 20 i 22ºC en general i amb un cel net de núvols.

Avui ens hem llevat amb un cel ben tapat i és que ens està creuant un front que pot deixar pluja al llarg de la jornada, preferentment a mig matí i a migdia. Les temperatures màximes es mouran entre els 17 i els 19ºC. No esperem grans quantitats d’aigua, acumulant entre 2 i 5mm en general. De cara a demà esperem un matí força tapat per núvols baixos i un ambient fresc, amb temperatures entre els 9 i els 12ºC a primera hora del matí. Al migdia i a la tarda les ullades de sol guanyaran protagonisme i les temperatures pujaran clarament respecte avui amb unes temperatures màximes entre els 21 i els 23ºC.

Foto: Núvol que deixava precipitació però no arribava al terra (Març de 2017) vist des del Serrat de Castellnou. Aquest fenomen (virga) es produeix quan les condicions són bones per a la formació de nuvolades en capes mitjanes però en capes baixes la humitat és molt baixa.