Dijous amb contrastos tèrmics

120

Iniciem el dia amb ambient fred a totes les comarques, glaçades i amb inversió tèrmica entre punts elevats i fons de les valls. A més, hi ha quasi absència de núvols, tot i que amb el pas de les hores arribaran núvols alts que deixaran el cel enteranyinat.
Amb tot, la jornada serà estable i molt agradable; no ens en refiem d’aquest fred al matí perquè al migdia les temperatures pujaran moderadament i els valors seran primaverals d’entre 17 i 20ºC. Per tant, contrastos tèrmics de primera categoria.

Divendres ens arriba un petit front que ens portarà un augment de la nuvolositat al llarg del matí. Aquest front arriba poc actiu excepte a l’extrem nord del país, tot i que a la tarda seran probables ruixats a les comarques Prepirinenques i a les comarques de l’oest, sobretot Moianès.
A més, la cota de neu baixarà dels 1800 als 1400 metres al llarg del dia.

De cara als pròxims dies, després de les pluges de divendres, el cap de setmana serà tranquil, amb estabilitat atmosfèrica i assolellat arreu. No obstant això, la temperatura anirà baixant lleugerament, i sembla que a partir de les pròximes setmanes l’hivern voldrà tornar a treure el nas.