Iniciem la jornada amb el cel blau a tot el territori i amb tímids bancs de boira a les valls de la depressió central. El fred és ben viu al matí; l’hivern ens truca a la porta perquè avui ja comença a entrar l’aire fred polar continental. Al migdia tindrem valors d’11 a 15ºC, lluny les màximes primaverals d’ahir. A més, de cara al migdia i tarda el cel començarà a ennuvolar-se per l’arribada de núvols alts i mitjans de nord a sud.
Tanmateix alguns models insinuen ruixats aquest vespre entre les comarques del Moianès i del Bages, amb una cota de neu que al final del dia ja se situarà entre 700 i 800 metres.
Precaució a muntanya també perquè el vent de component nord bufa amb certa intensitat.

Divendres serà el dia amb més inestabilitat i amb el cel ben tapat de bon matí. Caldrà abrigar-se de valent perquè farà fred de ple hivern, amb glaçades al matí i amb valors de temperatura màxima al migdia que es mouran tan sols entre 5 i 10ºC. D’aquesta manera, a partir del migdia i tarda apareixeran precipitacions a qualsevol punt del territori, ruixats però que seran locals i bastant febles en conjunt. La cota de neu baixarà ràpidament fins a situar-se de cara a la tarda també prop dels 500 metres.

De cara als pròxims dies, el cap de setmana es presenta bastant tranquil i amb la fi d’aquesta inestabilitat. No obstant això, l’ambient continuarà sent hivernal i el fred ens acompanyarà fins a inicis de la setmana vinent. A més, tret d’alguns núvols dissabte, l’ambient serà també assolellat.

Fotografia: Fran Lorenzo