Dia gris i variable, a l’espera de noves pluges

147
Avui divendres el dia serà variable i previ a una nova tongada de pluges demà dissabte. De moment, aquesta nit ja han caigut alguns ruixats transitoris deixant quantitats minses. A més, les precipitacions més abundants han estat destacables al sud del país.

Durant la jornada d’avui els núvols seran a primera fila i ens acompanyaran durant tot el dia, si bé durant la tarda poden esquerdar-se i obrir algunes clarianes. Les temperatures seran en general relativament suaus, amb valors pròxims als 20ºC al migdia.

Demà dissabte dia de pluja i paraigües a tot el territori. Fins al migdia les precipitacions seran persistents i contundents, però a la tarda  tendiran a concentrar-se més al nord. Sembla que el fang pot tornar a caure amb aquesta aigua, ja sabeu que toca. En aquest sentit, tenim diversos avisos per intensitat de pluja activats pel Servei Meteorològic de Catalunya per tempestes que poden arribar a deixar 20L/m2 en tan sols 30min. Per tant, precaució i compte amb les rieres i possibles torrents. A banda de l’aigua, les temperatures seguiran la mateixa dinàmica que avui divendres, oscil·lant entre els 10ºC de mínima i els 15ºC o 20ºC de màxima.

De cara als pròxims dies sembla que després de la regada general de dissabte diumenge tindrem un dia totalment tranquil i agradable, amb sol i ambient suau. A més, la setmana que ve de moment no s’entreveuen nous canvis de temps.