Detingut un estafador al Bages per llogar pisos que prèviament havia ocupat

237
Carrer Cardener de Callús
Carrer Cardener de Callús

L’estafador també presentava contractes de lloguer als ajuntaments per facilitar-los la obtenció o renovació de permisos de residència

Mossos d’Esquadra de la unitat d’investigació de la comissaria del Bages van detenir, el passat 4 de juny, un home de 31 anys, de nacionalitat espanyola i veí de Manresa, com a presumpte autor d’un delicte d’estafa, un delicte de falsificació documental i un delicte lleu d’ocupació d’immoble.

La detenció és el resultat d’una investigació oberta al mes d’abril arran un incident que va gestionar la Policia Local de Sant Joan de Vilatorrada per una presumpta ocupació d’immoble. Els agents van atendre un conflicte on estava implicada una família que tenia un pis llogat en un edifici situat al carrer Cardener de Callús. Durant la gestió de l’incident, la família va mostrar a la Policia Local un contracte de lloguer del pis amb una entitat bancària. Davant la sospita de la seva autenticitat, la Policia Local va informar als Mossos i es va obrir una investigació conjunta.

Els investigadors van comprovar que hi havia un home que es feia passar per treballador d’una entitat bancària, utilitzant un nom i un DNI falsos, que llogava pisos que prèviament havia ocupat. A més, falsificava els contractes utilitzant el logotip d’una entitat bancària. L’estafador també presentava als ajuntaments contractes de lloguer per empadronar a persones estrangeres a canvi de diners. D’aquesta manera podien obtenir o renovar els seus permisos de residència.

La investigació va concloure el passat 4 de juny amb la detenció del presumpte autor. A qui es relaciona amb 5 estafes comeses als municipis de Sant Joan de Vilatorrada, Callús i Castellbell i el Vilar.

La investigació continua oberta i no es descarta que hagi més afectats. Mentrestant, el detingut va passar el dia 5 de juny a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Manresa i en va decretar llibertat amb càrrecs.