De moment hi ha sis víctimes que haurien cedit immobles, diners, joies i obres d’art a canvi que l’exrector es fes càrrec d’elles fins la mort

Els Mossos d’Esquadra han detingut l’excapellà de Sant Vicenç de Castellet (Bages) acusat d’estafar àvies amb qui establia una relació de confiança. De moment s’han localitzat sis víctimes que haurien cedit al detingut els seus immobles, diners, joies i obres d’art a canvi que es fes càrrec d’elles fins la mort. La investigació continua oberta i no es descarten noves persones afectades. La policia catalana també va localitzar en un traster de l’excapellà més de 3,5 MEUR, joies i documents i ara treballen per esbrinar l’origen dels diners i poder-los relacionar amb noves estafes.

Segons un comunicat dels mossos, aquesta és la segona vegada que se’l deté. L’home està acusat de delictes d’estafa, blanqueig de capitals, coaccions i delictes contra la hisenda pública.Els mossos van iniciar la investigació el mes d’agost quan una dona de 91 anys va denunciar que havia estat víctima d’una estafa per part de l’excapellà de Sant Vicenç de Castellet. L’home era de la seva confiança i l’ajudava en la seva vida diària des que havia mort el seu marit. En la denuncia, la dona explicava que l’home s’havia aprofitat d’ella quan va acomiadar unes treballadores de la llar. L’acusat li va dir que per evitar que la denunciessin, li havia de donar diners, quadres de gran valor artístic i joies amb l’objectiu d’evitar la sanció econòmica i els perjudicis que la denúncia li podien ocasionar.

Davant d’aquesta situació, segons el relat de la policia, i la por que sentia la dona, aquesta li va lliurar 150.000 euros i diversos anells de diamants, a més de quadres de gran valor. L’estafa no es va quedar aquí i l’home va convèncer la dona per canviar el seu testament i posar-lo al seu nom, a part de contractar algun producte bancari vitalici per un import de 100.000 euros, cosa que finalment no va poder realitzar perquè el notari i el director de la sucursal bancària ho van aturar.

En la denúncia, la víctima també acusava l’home d’haver-li sostret joies ja que l’estafador tenia accés a la combinació de la caixa forta i tenia claus de casa seva.

El detingut tenia sis propietats, entre Barcelona i Sant Vicenç de Castellet. Concretament, quatre habitatges i un pàrquing a Barcelona, un habitatge a Sant Vicenç. També tenia un habitatge i dos pàrquings a Càceres.