Enxampen un home i una dona veïns de Súria i Sant Fruitós del Bages, el 15 de juny per uns robatoris que van tenir lloc l’octubre del 2019 fins al març d’aquest any. Hi accedien escalant els habitatges i forçant portes o finestres i, un cop a dins, s’enduien tots els objectes de l’interior, com ara menjar, roba o estris de neteja. També arrencaven tot el cablejat elèctric de les instal·lacions. Després ho venien a botigues de segona mà de Manresa i Terrassa mentre que el cablejat l’havien portat a vendre a deixalleries del Bages.

Els Mossos d’Esquadra van tenir coneixement de cinc robatoris entre l’octubre del 2019 fins al març d’aquest any a Viver i Serrateix, Santa Maria de Merlès, Puig-Reig i Berga.

Els investigadors van recuperar i localitzar gran part dels objectes robats, com panells solars, estufes, eines, làmpades, rellotges de paret, cafeteres, forns i diversos electrodomèstics en botigues de segona mà de Manresa i Terrassa. Els detinguts, els dos amb antecedents policials, van passar el 16 de juny a disposició del Jutjat de Berga que va ordenar la seva llibertat amb càrrecs.

La investigació continua oberta i no es descarten noves detencions en relació a aquests fets.