El destí del CAT de Sallent es podria conèixer aquest estiu

131

Convertir l’antic Centre d’Acollida Turística (CAT) de Sallent en un espai científic i divulgatiu lligat a la indústria i la mineria és una de les diferents propostes que el Consell Comarcal del Bages ha posat sobre la taula per aprofitar les instal·lacions de l’edifici.

De fet, David Saldoni ha assegurat al Ple Municipal d’aquest dimecres, 13 de juliol, que el Consell Comarcal del Bages està desenvolupant un seguit de propostes, i una de les línies de subvencions europees va relacionada amb la indústria i la mineria.

L’objectiu, doncs, és el d’acollir-se en els Projectes d’Especialització i Competitivitat Territorial (Pect) que ofereix la Unió Europea per finançar el 50% del seu cost total durant 4 anys.

D’aquesta manera, l’alcalde de Sallent ha remarcat que tot i que encara no hi ha res presentat, s’acabarà d’elaborar la proposta durant aquest mes de juliol per tal de definir i encarar una idea de projecte que pugui donar a l’antic CAT una sortida econòmica.

Aquest abril l’Ajuntament de Sallent va evidenciar la seva intenció de convertir el CAT, que en els seus inicis estava especialitzat en la industrialització i l’obrerisme català, en un espai de negoci i promoció turística que permetés a les empreses fer conferències.

A començaments de l’any 2000 es va constituir una associació de municipis de Catalunya impulsada pel Departament d’Empresa i Turisme de la Generalitat amb l’objectiu de construir nous equipaments arreu de Catalunya. L’associació impulsava aquests equipaments fins que se’n va qüestionar el seu funcionament. En aquest punt es va acordar que cada ajuntament podria decidir com tirar endavant el CAT del seu municipi. És a partir d’aquí que el consistori sallentí ha decidit durant el Ple Municipal d’aquest dimecres aprovar la dissolució per 11 vots a favor i 2 abstencions de la CUP.