Després de les pluges tornen les boires de matí

112

Hem tingut un cap de setmana del tot apassionant i no només pel pas dels Reis Mags sinó també meteorològicament parlant. Dissabte dia de Reis el cel es va mantenir tapat però va ser al vespre quan el temps es va complicar amb tempestes que es van formar i viatjaven de sud-est a nord-oest deixant ruixats forts i llampegades espectaculars, fins i tot es parla del pas d’un tornado o un esclafit (està per confirmar) per unes granges de Cardona provocant importants danys . Ahir diumenge la pluja va caure més mansament al llarg del dia. Tot seguit repassem els registres acumulats més destacables: Sallent 24.5mm, Fals 24mm, Súria 23mm, Cardona 22mm, El Serrat de Castellnou i Sant Fruitós de Bages 20mm, 17 mm a Santpedor i 14.5mm a Manresa.

Esperem que la boira que ens ha estat afectant tota la nit i matinada es mantingui fins a migdia, a partir de llavors sembla que la boira deixaria pas a núvols mitgencs i alts que poden enterbolir el cel. Les temperatures màximes es mouran entre els 7 i els 9ºC en general. De cara a demà de nou es presentaran les boires al matí però creiem que seran menys persistents que les d’avui. Tindrem ullades de sol al migdia i a la tarda, però a partir d’última hora de la tarda els núvols poden tornar a augmentar però sense pluja.

Foto: llampegada des del Serrat de Castellnou el dia de Reis a la nit. Les llampegades durant els mesos d’hivern són molt poc freqüents. En aquest cas la llampegada va ser espectacular a tota la Catalunya central.