La Residència de Sant Andreu és un dels centres designats per acollir gent gran positives de Covid

141
Situació a la residència de Sant Andreu el juliol de 2020.
Situació a la residència de Sant Andreu el juliol de 2020.

La Generalitat l’ha escollit com un dels centres de referència per rebre gent gran d’altres residències que han donat positiu. 

Sant Andreu, amb una capacitat total de 111 places, disposa de 17 places que han de servir per donar suport a persones que viuen en altres residències i que han de ser traslladades urgentment a causa de la crisi sanitària. Es tracta de persones que viuen en centres en situació de congestió o amb dificultats estructurals per fer aïllaments.

Per la seva banda, la Residència Sant Andreu és un equipament remodelat de fa poc i que s’ha dotat d’infraestructures mèdiques i recursos que permeten atendre persones afectades per la covid-19. De fet, el centre ja ha començat a rebre les primeres mudances temporals de gent gran contagiades procedents d’altres residències. 

Aquests residents amb covid es mantenen aïllats en una unitat de convivència sectoritzada on es segueixen tots els protocols i mesures establerts per les autoritats sanitàries. 

Tanmateix, els professionals de la Residència Sant Andreu han comunicat a les famílies que el centre està totalment capacitat per acollir persones amb coronavirus. També han informat que els familiars seguiran comptant amb la deguda atenció i les mesures de protecció establertes.