Desenes de persones marxen amb torxes per l’alliberament dels presos polítics a Santpedor

125
Marxa de torxes a Santpedor
Marxa de torxes a Santpedor

Santpedor es va omplir ahir a la nit de torxes per la independència i l’alliberament dels presos polítics. Desenes de persones van baixar des de Castellnou de Bages, torxa en mà, fins a la Plaça Gran, tot lluint una pancarta amb el lema ‘República i llibertat’ a primera fila. I és que aquest any el clam contra l’existència de presos polítics ha acaparat bona part de les reivindicacions al voltant de la diada, a Santpedor i arreu de Catalunya.

També ha sigut així avui a la macro concentració convocada per l’ANC a Barcelona sota el lema ‘Fem la República Catalana’, on desenes de persones de Castellnou de Bages i Santpedor s’han desplaçat, molt d’ells a través de busos llogats prèviament. Allà s’han congregat amb milers de persones de tots els racons de Catalunya que han omplert l’avinguda Diagonal.

També aquests dies el CDR de Santpedor s’ha mostrat molt actiu. Algunes de les actuacions que han realitzat han sigut refer l’estelada i el text que l’acompanya de la pujada a Castellnou de Bages i posar de nou llaços grocs que s’havien arrencat a la tanca de Can Jorba. Per part de l’Ajuntament, es va desplegar una gran bandera groga del campanar de l’església i es va restituir el cartell de ‘Santpedor municipi de la República Catalana’ a l’entrada del poble.