Descobreixen que una nau de Sant Vicenç de Castellet era un laboratori de drogues

151

A través de l’operació “Ferro” agemts de la Policia Nacional han descobert un laboratori de drogues al poble bagenc, una macrooperació de tràfic de cocaïna a Màlaga. Els mètodes del grup era utilitzar una embarcació semisubmergible. Aquesta és la primera que es localitza a l’Estat. 

La nau va cobrar una nova vida i va ser convertida en un laboratori per poder-hi preparar les drogues que arribaven al país de tràfic internacional. En aquesta operació “Ferro” s’ha descobert per primera vegada a Catalunya la primera embarcació semisubmergida de l’Estat espanyol. El laboratori, suposadament, s’hauria elaborat clorhidrat de cocaïna. En aquesta operació que ha acabat a Màlaga també ha comptat amb detencions a Manresa. A tot això, hi ha hagut un total de 52 persones detingudes arreu de l’estat Com Tarragona, Barcelona, Castelló, Granada entre d’altres.

Per poder arribar a aconseguir el material es van fer passar per repartidors en empreses logístiques. En el conjunt de l’operació, la Policia Nacional també ha trobat una plantació de marihuana interior, 600 quilos de haixix i més de 100.000 euros en efectius.

La investigació va començar durant el 2020. Va ser en el moment en que els agents van saber que una organització criminal internacional es dedicava a la importació i comercialització de cocaïna, haixix i marihuana. Es tracta d’una operació de nivell internacional. Segons explica el mateix cos hi han intervingut més de 300 agents.

Primera embarcació semisubmergible.

A tot això, s’ha localitzat la primera embarcació semisubmergible. De fet, ha sigut fabricada de manera artesanal, utilitzant una quilla sobre la qual s’ha muntat una estructura de quadernes i reforços amb panells de contraxapat i fibra de vidre.

Comptava amb dos motors de 200 CV cadascun. Segons els investigadors estimen que tenia capacitat per transportar fins a dues tones d’estupefaent.