Una infermera prepara la vacuna contra la covid-19 abans d'administrar-la - Foto: ACN
Una infermera prepara la vacuna contra la covid-19 abans d'administrar-la - Foto: ACN

Les dades de la pandèmia milloren a la comarca del Bages, especialment pel que fa al risc de rebrot. Un paràmetre que ha patit un descens important, passant dels 300 punts de fa dues setmanes, als 127 registrats tot just ahir. Aquest descens del risc de rebrot va acompanyat de la baixada de la velocitat de transmissió que ja es troba al 0,63 i cau per sota de l’1 després de gairebé un mes.

La capital, Manresa, també ha experimentat un important descens del risc de rebrot en els últims 10 dies que l’han fet baixar de 379 punts el 22 de maig passat als només 104 d’ahir. A més, la velocitat de contagi se situa en 0,5, que vol dir que en la tendència és d’un decreixement dels positius de la meitat d’una setmana a l’altra, un valor que tampoc no s’observava des de l’estiu de l’any passat.

La dada negativa és que una persona més ha mort en la darrera setmana als hospitals manresans, els quals tenen 23 pacients ingressats a les unitats d’aïllament, set menys que la setmana passada. El total de defuncions a la comarca del Bages s’eleva fins a la xifra de les 759 víctimes.