Desarticulat un grup criminal autor d’un robatori amb violència a Sant Fruitós

120

Els investigadors han pogut relacionar els cinc integrants del grup amb un robatori violent a Sant Fruitós del Bages durant el qual van sostreure les joies a una dona de 90 anys.

Els Mossos d’Esquadra han detingut cinc homes, d’entre 17 i 28 anys, com a presumptes autors de robatoris amb força en domicilis i vehicles, per pertinença a grup criminal i per atemptat a agents de l’autoritat.

La investigació va constatar que havien comès tres robatoris amb força en habitatges de les localitats de Seva, Sant julià de Vilatorta i a la urbanització de Pineda de Bages, a Sant Fruitós de Bages. En aquesta urbanització també van cometre un robatori violent el dia 8 d’agost. A banda, també van consumar un robatori a l’interior d’una furgoneta a Platja d’Aro.

Un grup criminal molt actiu

“El fet que cometessin tots aquests robatoris en el lapse d’una setmana posava de relleu que es tractava d’un grup molt actiu”, asseguren els Mossos d’Esquadra. També creuen que els motius era cometre molts robatoris amb poc temps i després abandonar el país ràpidament amb la finalitat d’eludir qualsevol acció policial o judicial. En aquest sentit els investigadors tenien clar que el seu marge d’actuació era limitat i que els calia resoldre la investigació en poc temps, abans que aconseguissin abandonar el país.

Tot i que els arrestats estaven especialitzats en els robatoris amb força no dubtaven en usar la violència si els era necessari per consumar-ne algun. És en aquest context que van dur a terme un robatori violent del dia 8 d’agost en una casa de la urbanització Pineda del Bages: a l’interior de l’habitatge hi havia una dona de 90 anys amb la qual no van dubtar en actuar amb contundència per apropiar-se de les joies que duia en aquell moment. Com a conseqüència d’això la víctima va ser atesa per ferides que, malgrat no revestien de molta gravetat, tenien associat un component intimidatori, agreujat pel fet que es tractava d’una dona d’edat avançada.

Després que els lladres cometessin aquest robatori i donat que els investigadors hi estaven al damunt,  es va posar en marxa un dispositiu policial que perseguia la seva detenció in fraganti. Quan els lladres es van adonar que hi havia un control policial van reaccionar de manera evasiva: no van dubtar en saltar-se el control i van intentar atropellar a dos agents. En aquest moment van iniciar una fugida, amb velocitats superiors a 200 km/h, durant la qual van posar en risc a altres conductors. Els lladres van abandonar el vehicle a Santa Coloma de Gramenet, en una zona propera al domicili que tenien a Badalona. Els agents hi van trobar objectes i indicis que els incriminaven en els robatoris i part del material que havien sostret a les víctimes: joies com rellotges, anells, cadenes o arracades, dispositius electrònics o roba i complements.

Els arrestats majors d’edat van passar a disposició judicial i el jutge de guàrdia de Badalona va decretar ingrés a presó.