El Club Esportiu Popular de Manresa va ocupar fa quatre dies els baixos del número 15 del carrer Alcalde Armengou de Manresa per obrir un gimnàs popular. Aquest dimarts al matí, els Mossos d’Esquadra els han desallotjat “sense previ avís ni ordre judicial“, tal com ha indicat l’entitat esportiva a través de les seves xarxes socials.

El dispositiu policial s’ha dut a terme després d’una denúncia del propietari del local i per això s’explica que no ha estat necessària cap ordre judicial. L’actuació s’ha desenvolupat sense cap incident i poc abans de les 11 del matí ja s’estava tapiant l’entrada de l’edifici. El Club Esportiu Popular ha lamentat que “el tornin a tapiar”, ja que, “quedarà buit per sempre”.

Durant l’actuació policial, membres del col·lectiu es trobaven a l’interior de l’edifici. A través d’una piulada a Twitter, han lamentat que la classe treballadora no disposi de suficients espais gratuïts per trobar-se, socialitzar i compartir experiències. També ha manifestat que d’aquesta manera tornen a la vida un espai embargat i buit com a mínim des del 2016.

Més d’una acció reinvidicativa

El Club Esportiu Popular s’ha anat mobilitzant en els últims mesos amb varies accions reivindicatives i socials. Per exemple, el passat mes de juny, van ocupar puntualment l’antiga Pista Castell per reivindicar que l’Ajuntament hi instal·lés una pista esportiva. 

Després d’això, l’Ajuntament es va comprometre a realitzar els estudis tècnics necessaris per analitzar la seguretat dels terrenys de l’antiga Pista Castell. I, si és viable, incloure en el pressupost del 2023 la col·locació d’una xarxa de voleibol, d’unes cistelles de bàsquet i unes porteries, així com la realització del projecte d’adequació de l’espai per a la pràctica esportiva de forma provisional. Tot plegat ha quedat aparcat, per al moment.