Denuncien els anti-vaquetes de Santpedor per recollir firmes de forma irregular

171
Membres de la Plataforma Animalista de Santpedor
Membres de la Plataforma Animalista de Santpedor

Un veí de Santpedor ha denunciat, segons avançava a principis de setmana el NacióDigital, a la Fundació Fauna. Una fundació vinculada a la Plataforma Animalista de Santpedor, que té en marxa des de fa mesos una campanya per recollir signatures en contra dels correbous que es fan al poble. El cas ara està en mans de l’Agència Espanyola de Protecció de Dades, que haurà de valorar si la recollida es va fer d’acord amb la normativa o no.

De moment, ja s’ha retirat del web de la Fundació Fauna la opció per signar en favor de la campanya anti-vaquetes, que hi havia des de feia setmanes.

En el ple del mes de març, un grup de membres de la Plataforma Animalista de Santpedor van demanar, en boca de David Serramitjana -que és també president de la Fundació Fauna-, l’abolició de les vaquetes o almenys l’opció de fer una consulta al poble per decidir-ho. En aquell moment Serramitjana va assegurar que tenia 800 signatures recollides de santpedorencs que estan en contra d’aquest espectacle. Unes signatures, però, que a dia d’avui no han arribat a l’Ajuntament, tal i com ha confirmat l’alcalde, Xavier Codina. Això tot i que des del consistori es va assegurar públicament que, si arribava tal nombre de signatures, considerarien acceptar la proposta de la plataforma animalista.

Algunes persones que van donar la seva signatura a la causa han fet palès el seu malestar per l’ús que es pugui fer de les seves dades i pel fet que les signatures encara no hagin arribat a l’Ajuntament.