Demanen dos anys d’inhabilitació a Jordi Pesarrodona per delicte de desobediència

155
Jordi Pesarrdona amb un nas de pallasso al costat d'un policia, a la Conselleria d'Economia, el 20-S FOTO:El País
Jordi Pesarrdona amb un nas de pallasso al costat d'un policia, a la Conselleria d'Economia, el 20-S FOTO:El País

La Fiscalia ha fet públic l’escrit d’acusació en què demana 12 mesos de multa i dos anys d’inhabilitació pel regidor d’ERC a Sant Joan de Vilatorrada, fins i tot més que pels exconsellers Mundó, Borràs i Vila

La Fiscalia ja ha fet públic l’escrit d’acusació al regidor d’ERC a Sant Joan de Vilatorrada, Jordi Pesarrodona. Demanen 12 mesos de multa i 2 anys d’inhabilitació per qualsevol càrrec públic, per desobediència cap a la resolució del Tribunal Constitucional que acordava suspendre el referèndum. Una pena fins i tot major que la que es demana pel mateix delicte als exconsellers Carles Mundó, Mertixell Borràs, i Santi Vila.

La defensa de Pesarrodona, amb l’advocat David Casellas al capdavant, considera que això és un canvi de criteri respecte el què la fiscalia havia fet en supòsits semblants on el Jutjat número 2 de Manresa havia acordat investigar d’ofici a alcaldes de la comarca per la seva participació en l’1-O.

Casellas assegura que només contemplen l’absolució per part del jutge perquè “el relat de fets de l’escrit d’acusació no respon a la realitat, i tenim proves documentals que ho demostren”, i afegeix que, a més, “aquests fets no serien mai constitutius de delicte de desobediència”.