[RECTIFICACIÓ]. L’acte celebrat el passat 13 de maig al Congost volia obtenir el suport institucional de la Generalitat i posteriorment una moratòria del jutge que permeti fer ús del dipòsit salí del Cogulló fins al tercer trimestre del 2019. En cap cas, la Generalitat s’ha sumat de forma directa a la proposta.

Article del 14/05/2017

Unes 2.000 persones han assistit a l’acte de suport a la mineria al Bages, una xifra que ja havia pronosticat el Fòrum de la Catalunya Central i que s’ha representat duent un gomet verd al pit. El nou Congost de Manresa s’ha omplert de food trucks, inflables i actuacions per recollir firmes i donar suport a la mineria al Bages. L’alcalde de Sallent, David Saldoni, posava èmfasi en l’acte multitudinari.

Hi ha una proposta per aconseguir una moratòria fins al tercer trimestre del 2019, al·legant que encara no s’ha arribat al topall de runam que hi pot haver al Cogulló -es podrien cobrir fins a 30 metres més- i que el tancament de la mina suposaria una pèrdua econòmica molt important pel benestar de moltes famílies de la Catalunya Central. L’acte d’avui volia mostrar la quantitat de persones que estan d’acord amb la moratòria per tal de defensar els llocs de treball de la mineria al Bages. Saldoni explicava una possible escletxa al tancament del 30 de juny.

L’alcalde de Sallent admet que és una solució in extremis.

Un cop entri a registre, s’haurà de veure quina és la decisió del jutge: si vol estudiar el cas o bé tancar la mina de Sallent el 30 de juny.