Demà comencen les Festes de Sant Ignasi del barri del Centre Històric de Manresa

156

Del 15 al 31 de juliol se celebren les Festes de Sant Ignasi amb un programa que s’ha adaptat a les mesures sanitàries i de seguretat. Tot i l’actual situació s’ha preparat un programa complet que comptarà amb els actes litúrgics o les accions dels comerciants que ambientaran els carrers del Centre Històric, la Fira Mercat, música en directe. També hi haurà botifarrada i xocolatades, els espectacles infantils o les visites guiades que permetran conèixer racons i elements singulars del carrer Sobrerroca i voltants.

Una de les principals novetats serà la que encetarà les Festes de Sant Ignasi dimecres 15 de juliol. A les 19 h, el Claustre del Museu de Manresa acollirà una conversa compartint un te entre Xavier Melloni (jesuïta  i membre d’Inspiració 2022), Abdenour Tafzi (Associació Cultural Islàmica – Mesquita El Fath), Antoni Erro (president de la Federació d’Associacions de Veïns de Manresa) i Alba Rojas (economia social i solidària). La conversa servirà per presentar en públic la Comissió de Valors Manresa 2022, un grup d’intercanvi plural que, en els darrers anys, ha treballat per a enriquir el sistema de valors que de les accions que engloba el projecte Manresa 2022.

Les festes també gaudeixen amb un seguit d’activitats que premetran conèixer la figura de sant Ignasi i la seva relació amb Manresa, com la visita a l’Oller del Mas, del segle X, i la seva capella dedicada a sant Ignasi, del 1620; la visita guiada ‘Manresa universal: la ciutat d’Ignasi’, que inclou La Cova, el carrer del Balç, el Pou de la Gallina i la capella de Sant Ignasi Malalt.

Per a més informació i reservar plaça en algunes de les activitats caldrà dirigir-se a www.manresa.cat