Trons, pluja…estem tenint un temps molt canviant a causa d’una massa d’aire fred en alçada que està inestabilitzant l’atmosfera. La caloreta del migdia i l’alta humitat ambiental estan provocant la formació de potents núvols de tempesta que estan deixant xàfecs sobtats tal com va passar ahir. A Artés es varen enregistrar ahir 38.5 l/m2 en poc més de mitja hora, i avui de nou els registres s’apropen als 15 a 20 l/m2 en diferents localitats bagenques com per exemple al Pont de Vilomara on porten acumulats fins a les 18:00 d’avui 23 l/m2 i 19 l/m2 a Fals.

De cara a demà al matí esperem núvols baixos i temperatures mínimes d’entre 9 i 11ºC. De nou tindrem un migdia i una primera hora de la tarda molt assolellada i força xafogosa, a partir de llavors es formaran potents núvols de tempesta que de nou poden escombrar la nostra comarca, puntualment intenses i amb calamarsa.

Aquest temps tan insegur ens abandonarà dijous coincidint amb una lleugera baixada de les temperatures màximes. Dissabte al vespre les tempestes ens podrien tornar a afectar.

Foto: xàfec fotografiat des de Santpedor. Maig de 2018