Deixem enrere el xàfecs de neu granulada, la pluja demà pot caure amb certes ganes

111

Entre ahir i avui han anat caient alguns dèbils xàfecs de neu granulada a partir d’uns 250m de cota i neu a partir dels 400m, de fet avui el Serrat de Castellnou s’ha llevat amb una enfarinada. Aquest ambient rúfol avui sembla que continuarà, però aquests xàfecs tenen tendència a desaparèixer i a partir de migdia tindrem ullades de sol. Tot i així avui les temperatures màximes no pujaran dels 6 o 7ºC.

De cara a demà esperem l’arribada d’un front. Aquest pot donar pluja ja de bon matí, amb pauses, però es poden acumular de 5 a 10mm a gran part de la comarca, puntualment es podrien fregar els 15mm. La temperatura tindrà tendència a pujar, i de cara al migdia podem tenir alguns valors d’entre 7 i 9ºC. La cota de neu es pot situar al voltant dels 600 a 700m al matí i anirà pujant fins els 1100 o 1200m a la tarda .

S’espera un dissabte al matí encara inestable, amb alguns xàfecs, però de cara al migdia les pluges s’enretirarien. De cara a diumenge les pluges quedarien lluny i quedaria un cel amb força núvols, amb algunes ullades de sol i temperatures que al migdia podrien superar els 10ºC a molt punts.

Foto: enfarinada aquest matí des del Serrat de Castellnou, a una cota de 450m d’alçada. Ahir a la nit la nevada a estones era moderada.