El ple va aprovar en ple extraordinari unes ordenances fiscals pel 2017 amb poques variacions. Les deixalles i l’aigua són els únic impostos que pugen. La recollida d’escombraries costarà 5€ més a cada família/immoble, per un total de 83€ l’any, mentre que l’aigua puja de l’1,2 a l’1,8 per amortitzar en part, segons l’equip de govern, la planta depuradora d’aigua que des de l’any passat opera per a Sallent, Artés i Avinyó.

L’IBI, per la seva banda, queda congelat, a excepció de l’IBI rústic que baixa del 0’8% al 0’3%, que és el típus mínim. Una baixada que s’explica per la revisió a l’alça del cadastre per aquest tipus d’immobles. Tot plegat ho ha explicat l’alcalde, David Saldoni:

 

L’oposició en bloc va votar en contra d’aquestes ordenances, principalment contrariats per la pujada de l’aigua, així justificava Pilar Sala, portaveu d’Esquerra Republicana, els vots negatius del seu partit.

 

Les ordenances fiscals del 2017, doncs, es van aprovar amb els 7 vots a favor de l’equip de govern (PDC + PSC) i 6 vots en contra de l’oposició (ERC + CUP).