Definit el primer tram de millora del camí de Cabrianes

113
Imatge virtual recreació primer tram del camí de Cabrianes FOTO.AJUNTAMENT DE SALLENT
Imatge virtual recreació primer tram del camí de Cabrianes FOTO.AJUNTAMENT DE SALLENT

Dimarts passat es va celebrar una sessió informativa sobre el projecte de millora del camí de Cabrianes que connecta aquest nucli amb Sallent. L’acte va tenir lloc a la sala de plens de l’Ajuntament de Sallent on hi van assistir diversos veïns i veïnes del municipi per conèixer més a fons les intervencions i aportar idees i suggeriments.

L’actuació que s’aprovarà pròximament és la del primer tram del camí de Cabrianes. Uns 950 m que van des de Sallent fins a la resclosa del Guix, aproximadament a l’alçada de l’escorxador. La intervenció inclourà una millora de l’accessibilitat a la llera del riu eliminant la balustrada i resolent el desnivell amb rampes i escales que connectaran amb un nou espai de lleure i descans integrat amb la natura. També es preveu un espai de camí per vianants, carril bici i una zona d’aparcament, que actualment no hi ha, i millores puntuals de l’asfalt i el drenatge.

Aquestes millores funcionals van acompanyades d’una reintegració de la infraestructura amb el paisatge per poder gaudir de les vistes del riu, els horts, els canals i el paisatge forestal que actualment és poc visible i de difícil accés. Així com connectar la xarxa de senders i punts d’interès propers amb el camí.

Els dos següents trams del camí encara es troben en fase d’estudi, però seguiran amb la mateixa línia de millora de la infraestructura envellida i reordenació de l’espai per aconseguir l’objectiu de connectar Sallent i Cabrianes amb un carril bici i per vianants.