De masia en masia i sense baixar del cotxe. Així es vacunen les zones rurals de Sant Feliu Sasserra

201
Vacunació al cotxe, en una zona aïllada de Sant Feliu Sasserra. - Foto: ACN
Vacunació al cotxe, en una zona aïllada de Sant Feliu Sasserra. - Foto: ACN

Un equip de tres professionals del CAP d’Artés han administrat la vacuna a les persones majors de 80 anys que viuen en cases aïllades de la zona.

L’objectiu és que la gent que viu al món rural no s’hagi de desplaçar fins al seu Centre d’Atenció Primària de referència. Un trajecte que, sovint, és força llarg. Per exemple, alguns habitants de Sant Feliu Sasserra tenen mitja hora en cotxe fins al CAP d’Artés. 

Per fer-ho possible, tres sanitaris del mateix CAP s’hi han desplaçat i han preparat la vacuna ‘in situ’. L’equip de professionals també ha convocat el veïns de les masies més properes per vacunar-los al mateix lloc i des del cotxe. La dificultat afegida és que un cop obert el vial, la vacuna s’ha administrar. Si llavors el trasllat durés massa estona es podria fer malbé. La directora adjunta del CAP d’Artés, Gemma Arnau, apunta que tot plegat afegeix més complexitat al procés de vacunació.

Concepció Capdevila ha estat la primera persona de Sant Feliu Sasserra en vacunar-se. Els professionals s’han desplaçat a casa seva i l’han vacunat al mateix menjador. Fora de casa, s’esperaven els veïns de les masies properes, a qui també han vacunat sense baixar del cotxe. La Remei Garcia, una de les àvies que ha pogut rebre la vacuna, s’ha mostrat contenta pels seus fills. 

Al CAP d’Artés ja fa dues setmanes que vacunen els avis de més de 80 anys i els seus cuidadors. Tot i això, les vacunes arriben amb comptagotes. Fa dues setmanes se’n van administrar 114, la setmana passada 102 i per aquesta setmana només preveuen tenir-ne 25.