David Saldoni i Anna Gabriel han participat a la cimera d’emergència social al Palau de la Generalitat

314

Doble representació sallentina avui a la cimera organitzada pel president de la Generalitat, Carles Puigdemont, per defensar la llei d’emergència de l’habitatge i la pobresa energètica davant del recurs d’inconstitucionalitat de l’Estat. La diputada sallentina, Anna Gabriel, ho ha fet com a portaveu de la CUP al Parlament, i l’alcalde de Sallent, David Saldoni, com a vicepresident de l’ACM i president de la comissió de Benestar Social.

La CUP no ha fet roda de premsa en acabar la reunió, però en el cas de l’alcalde sallentí, Saldoni ha assegurat que els ajuntaments seguiran ajudant “a la gent amb llei o sense” i que les entitats municipalistes estaran “al peu del canó” per fer-ho. L’alcalde sallentí, a més, ha manifestat que “les institucions i les lleis són per ajudar als ciutadans i aquesta era una llei útil que afecta a les famílies i al benestar dels veïns”.

La llei en qüestió va ser aprovada per unanimitat pel Parlament de Catalunya i va sorgir d’una iniciativa legislativa popular (ILP). Davant d’això, Saldoni ha recordat que l’ACM aprovarà una moció de rebuig al recurs del govern central contra la llei i que serà enviada a tots els ajuntament de Catalunya.

A la reunió, que s’ha dut a terme al Saló Sant Jordi del Palau de la Generalitat, hi han participat els presidents dels sis grups parlamentaris, sis consellers, els promotors de l’ILP (Plataforma d’Afectats per l’Habitatge, Observatori DESC i Aliança contra la pobresa energètica), el president de la Taula d’entitats del Tercer Sector Social i els secretaris generals dels sindicats UGT i CCOO. En representació del món local hi han assistit, a més de l’Associació Catalana de Municipis, els alcaldes i alcaldesses de les principals ciutats catalanes com Barcelona, l’Hospitalet de Llobregat, Badalona, Terrassa, Sabadell, Lleida, Tarragona, Mataró, Santa Coloma de Gramenet, Reus, Girona i Sant Cugat del Vallès.

 

Imatge de l’Associació Catalana de Municipis.