David Saldoni: “a l’ACM ens uneix el municipalisme i el respecte a la pluralitat”

173
David Saldoni a TV3
David Saldoni a TV3

L’alcalde de Sallent, David Saldoni, ja és el nou president de l’Associació Catalana de Municipis després de ser escollit dissabte en l’assemblea que va fer l’entitat a Cardona. Un acte en què també va participar el president sortint, Miquel Buch, el president del Parlament, Roger Torrent, i el cap de llista de Junts x Catalunya, Carles Puigdemont -amb un vídeo des de Brusel·les-.

Avui, en una tertúlia a TV3, Saldoni ha parlat del seu nou càrrec i de l’ACM. Una entitat que, assegura “amb Miquel Buch va passar de ser una entitat de caràcter més representatiu a ser una entitat prestadora de serveis als Ajuntaments”. Preguntat per les diferents sensibilitats de l’organització, que agrupa 931 municipis de Catalunya d’un total de 947 que hi ha en total, Saldoni ha remarcat que “d’aquests 931, més de 700 municipis tenen un govern que es sent identificat amb determinades causes, però en qualsevol cas, el que ens uneix dins l’ACM és el municipalisme i el respecte a la pluralitat”. En aquest sentit, ha afirmat que des de l’ACM “s’ha de donar suport als més de 700 alcaldes investigats”.

En ser preguntat per l’actual situació política, Saldoni s’ha refereit a l’article 155 de la Constitució Espanyola com “un corc que tens dins la Generalitat i que, al final, va afectant tots els àmbits on es treballa”.

Podeu escoltar l’entrevista completa a TV3 aquí.