David Clusellas convida a fer un passeig literari per la capital de Catalunya amb la presentació del seu llibre “Lire Barcelone”

246
Portada del llibre de David Clusellas
Portada del llibre de David Clusellas "Lire Barcelona"

L’editorial nord-catalana Trabucaire publica aquest assaig divulgatiu que ja s’està distribuint per França i que breument es distribuirà a Catalunya a través de Nordest Llibres. El llibre vol ser una reflexió en forma de passejada literària a través de la literatura i com aquesta ha representat la Barcelona actual. Ho fa amb una selecció de novel·les de sis autors en tres llengües diferents. Dos d’expressió catalana com són Mercè Ibarz i Marta Rojas, dos en llengua castellana com Milena Busquets i Eduardo Mendoza, i dos en francès de la mà de Mathias Énard i Grégori Polet. 

El període que s’hi descriu va des de la vigília del Fòrum Universal de les Cultures de l’any 2004 fins a la Barcelona dels Indignats i les grans manifestacions independentistes. L’autor David Clusellas mostra un gran mosaic de personatges, situacions i espais que fan reconeixible la Barcelona contemporània actual i la seva societat. L’assaig també convida al debat sobre el model actual de ciutat cosmopolita i qüestiona si la modernitat de Barcelona segueix sent referència internacional o no. 

“Lire Barcelone” està escrit en francès per David Clusellas, periodista i escriptor nascut a Avinyó l’any 1979 i santfruitosenc per adopció. L’any 2000, Clusellas va ser galardonat amb el Premi Rosalia Rovira de Comunicació. Actualment viu a Perpinyà on treballa a l’Euroregió Pirineus Mediterrània.