David Checa i el GMT94 Yamaha tornen a guanyar a Oschersleben

136

PERE FLORES.- David Checa i el seu equip, el GMT 94 Yamaha, van aconseguir dissabte la seva segona victòria consecutiva a les 8 Hores d’Oschersleben on, una vegada més, el pilot de Sant Fruitós de Bages va tornar a ser el protagonista decisiu del triomf de la seva formació al igual que ho havia estat al triomf que van aconseguir l’any passat al mateix escenari i també a la victòria a les 24 Hores de Le Mans de fa unes setmanes.

El GMT94 Yamaha ja va aconseguir el millor registre als entrenaments i era el favorit a la victòria juntament amb els seus companys de marca de l’equip YART. La cursa va ser un frec a frec entre els dos equips que va estar a punt de decidir-se a favor dels rivals de Checa a causa d’una penalització amb Stop & Go que va fer perdre el primer lloc a la seva formació. El cert, però, és que el David va tornar a pista i va imposar un ritme molt intens que el va dur a establir un nou record de volta ràpida. La remuntada es va concretar a l’última part de la cursa i, d’aquesta manera es va consolidar el triomf de l’equip del fruitosenc.

Al final, David Checa va travessar la ratlla d’arribada amb 31 segons d’avantatge respecte la Yamaha de l’equip YART i 3 voltes sobre els tercers classificats, el MACO Racing Team, també amb Yamaha.

El líder del Campionat del Món d’Endurance, la formació Suzuki SERT va acabar novena precedint l’equip oficial Honda i això fa que a la provisional del Mundial, la situació estigui força igualada ja que el GMT 94 Yamaha de Checa s’ha situat a només 7 punts de l’equip Suzuki quan encara queden dues curses i 60 punts en joc.