David Checa i el GMT 94, favorits a Orchersleben

114

PERE FLORES.- David Checa i l’equip Yamaha GMT 94 són un dels clars favorits a l’última cursa de la temporada del Campionat del Món d’Endurance que es disputarà al circuit alemany d’Orchersleben el pròxim 27 d’Agost.

El pilot de Sant Fruitós i el seu equip van ser ja el guanyadors d’aquesta cursa de 8 hores la temporada passada i aquesta tornen a ser al reduït grup de candidats a la victòria final d’una cursa que començarà a les dues del migdia de dissabte 27 i s’acabarà a les 10 de la nit.

A la classificació provisional del Campionat, el Yamaha GMT 94 de Checa compta encara amb opcions matemàtiques de proclamar-se campió, però són molt petites a causa de la retirada de l’equip a les 24 Hores de Le Mans que va ser la cursa que va obrir el Campionat.

La formació del català és la cinquena a 12 punts de l’equip April Moto que ocupa la primera posició amb 8 punts més que l’equip oficial Kawasaki i el YART Yamaha que estan empatats a punts.

D¡altra banda, el company d’equip de Checa, Lucas Mahias, pot proclamar-se Campió del món en solitari en l’apartat de pilots ja que actualment ocupa el primer lloc amb 20 punts més que el segon classificat. Cal tenir en compte que el pilot francès va córrer a Le Mans amb l’equip R2CL que es va classificar quart i es va incorporar al Yamaha GMT 94 a la cursa de Portimao on van aconseguir la victòria amb un últim relleu sensacional del David Checa.

El de Sant Fruitós arriba a aquesta última prova del mundial de resistència després d’haver consolidat la seva primera posició al Campionat Francès de superbikes on, a falta de dues curses, té 31 punts d’avantatge respecte el segon classificat després de sumar una victòria i un segon lloc al circuit de Pau Arnos.