JAUME GRANDIA.- Quan encara no fa un mes que va acabar la temporada 2016 del campionat del món de motociclisme en la modalitat de resistència, aquest cap de setmana ja s’enceta la temporada 2016/17, serà amb la cursa del “Bol d’Or” al circuit francès de Paul Ricard. El calendari de proves d’aquest campionat, que té com a promotor a Eurosport Events, encara no és definitiu però de moment hi ha programades sis curses que finalitzaran el pròxim juliol de 2017 al circuit japonès de Suzuka.

El pilot santfruitosenc David Checa, a l’equip francès GMT-94, amb una Yamaha, i continuant de companys l’italià Niccolò Canepa i el francès Lucas Mahias, tornen a ser un dels aspirants al títol mundial, després d’haver estat sub-campions aquest 2016. Per començar, en el “Bol d’Or” hauran de lluitar contra 55 equips (43 francesos, 4 alemanys, 2 suissos, 2 japonesos, 1 austríac, 1 eslovè, 1 italià i 1 anglès), sent, com sempre, els principals rivals, el  Suzuki –SERT- actuals campions, la Yamaha –YART-, les Honda amb el FFC oficial japonès i les Kawasaki amb el SRC, reforçat per aquesta cursa pel ex-pilot de MotoGP, Randy de Puniet,

Després d’haver-se proclamat campió francès de Superbike, David Checa, afronta aquesta primera prova amb molta il·lusió, i acabats els pre-entrenaments oficials deia:

“Ens falta una mica de velocitat punta, però l’elecció de fiabilitat pot ser important al final de la cursa. El “Bol d’Or” serà una prova molt dura per la mecànica i cal tenir en compte aquest factor perquè el nostre ritme és bo. Ja estic desitjant que arribi la cursa “.

Enguany serà la 80a. edició del “Bol d’Or” una cursa de 24 hores, que començarà dissabte a les 3 de la tarda.