David Checa assoleix una victòria històrica a Portimao

130

PERE FLORES. – El pilot de Sant Fruitós David Checa ha passat a la història per ser el brillant guanyador, juntament amb el seu equip Yamaha GMY94 de la cursa més igualada del Campionat del Món d’Endurance, les 12 hores de Portimao que es van disputar dissabte al traçat de l’Algarve.

Al llarg de tota la cursa, l’equip de Checa i els actuals campions del món, l’equip Suzuki, van estar lluitant frec a frec per la primera posició alternant avantatges que mai van arribar a un minut en una prova que, a mida que avançava, guanyava emoció i intensitat.

D’aquesta manera es va arribar a l’última hora i mitja en la qual el català va tornar a pujar-se a la seva Yamaha i la va situar més de mig minut per davant de la Suzuki, però a mitja hora del final, va haver d’entrar a repostar i en tornar a la pista, eren els seus rivals els que ocupaven la primera posició amb poc més de 6 segons d’avantatge.

A Portimao s’estava fent fosc a la recta final d’aquesta cursa de 12 hores i, en aquells moment, David Checa va intensificar el seu ritme restant dècimes de segon volta a volta i aconseguint la segona volta ràpida de cursa tot i que la foscor feia alentir el ritme. A un quart d’hora del final, el de Yamaha es posava primer i no aconseguia distanciar la Suzuki. D’aquesta manera es va arribar al final, amb la situació molt igualada i un desenllaç favorable al de Sant Fruitós per 80 centèsimes, una diferència insòlita al Campionat del Món de Resistència.

El tercer lloc de la classificació de la prova la va ocupar l’equip oficial Honda.

La pròxima cursa del Campionat del Món d’endurance són les 8 hores de Suzuka que es disputaran al Japó el 28 de Juliol.