Davantals als balcons pel Dia de la Dona a Sallent

158
Dibuix promocional de la penjada de davantals FOTO.ADONA'T
Dibuix promocional de la penjada de davantals FOTO.ADONA'T

Concentració a Sallent al matí i caravana cap a la manifestació de Manresa a la tarda pel Dia de la Dona

Dijous 8 de març és el Dia de la Dona. Enguany amb una vaga general convocada que també s’incentiva a seguir des de Adona’t Sallent. L’entitat ha previst fer una concentració a les 12h a la plaça de la Vila de suport a les dones, i també als col·lectius Gais, Trans i Lesbianes.

Des del col·lectiu feminista s’anima a tothom a concentrar-se de nou a la tarda, a les 18:30h per anar cap a Manresa a la manifestació que hi ha convocada. A més, també des d’Adona’t proposen penjar davantals als balcons, una iniciativa que es repetirà a d’altres pobles del territori.

La bretxa salarial, el sostre de vidre que dificulta ascendir professionalment, les violències masclistes, l’assetjament sexual o la feminització de la pobresa són algunes de les xacres que diferents col·lectius del moviment feminista i altres actors socials volen denunciar el proper dijous 8 de març, Dia Internacional de la Dona, amb una vaga laboral, educativa, de cures i consum. En l’àmbit laboral, els sindicats majoritaris, CCOO i UGT, han convocat aturades de dues hores per torn mentre que sindicats minoritaris -com la CGT, CNT, Intersindical-CSC o la IAC- han ampliat la convocatòria a 24 hores. Al llarg de la jornada, estan previstes activitats i mobilitzacions arreu de Catalunya.