La cúpula directiva d’ICL al Bages deixarà l’empresa en les properes setmanes

113

ICL Iberpotash ha anunciat en un comunicat intern que el conseller delegat Pablo de Lastres abandonarà l’empresa en els propers dies, juntament amb el secretari del consell d’administració i director de l’assessoria jurídic de l’empresa, Joan Güell -que portava 26 anys a l’empresa-, i la directora de sostenibilitat, Encarna Baras. Pablo de Lastres exercia en el càrrec com a màxim responsable d’ICL al Bages des de gener de 2015, quan va rellevar a José Antonio Martínez de Álamo.

La marxa de Pablo de Lastres ha generat sorpresa i alguns dubtes dins l’empresa, en ple procés de planificació i execució del Pla Phoenix, que ha de garantir el trasllat de l’activitat minera de Sallent a Súria després de la sentència judicial que obliga ICL a deixar d’abocar runam salí al cogulló a partir de juny de 2017. Una sentència i un trasllat que ara mateix obren incògnites sobre la seva execució, ja que l’empresa minera va anunciar que no tindrà la rampa de Cabanasses, per transvasar l’activitat d’un poble a l’altre, fins al 2018.

Amb tot, des d’ICL Iberpotash s’assegura que segueixen bolcats amb el pla Phoenix i ja hi ha concertada una reunió amb el comitè d’empresa per parlar sobre el relleu a Pablo de Lastres