La CUP Santpedor demana al ple que l’Ajuntament municipalitzi els Gallarets

201
Membres de la CUP al ple municipal del mes de juny
Membres de la CUP al ple municipal del mes de juny

El grup de suport a les CUP de Santpedor va comparèixer ahir al ple municipal per demanar a l’equip de govern, en el torn de preguntes, que municipalitzi la gestió de l’escola bressol Els Gallarets. Consideren que així s’optimitzaria la prestació d’aquest servei municipal, que creuen que externalitzant-lo: “l’administració es desentén de la responsabilitat política que comporta la gestió pública. Es trasllada l’esforç públic de la inversió cap al benefici de l’empresa privada. És perd transparència i participació. Es precaritzen les condicions laborals de la plantilla. Es faciliten les portes giratòries. Es propicia la corrupció. El servei perd qualitat i s’encareix.”

Per explicar la seva postura, la CUP va posar sobre la taula uns informes elaborats amb les dades dels últims 4 anys de concessió al centre, en què detecta “possibles deficiències”: Una ocupació que no ha superat mai el 50% al llarg d’aquests 4 anys, alguns cursos “amb menys professionals del què marca la llei”, i suposades incoherències en la demanda d’una subvenció de la Diputació de Barcelona que atorga 875€ anuals per alumne matriculat amb jornada sencera (de 5 hores). I que segons van indicar els cupaires, tot i que tots els alumnes sempre s’han matriculat per aquest mínim de 5 hores, l’Ajuntament ha demanat subvencions per jornades inferiors a 5 hores, deixant d’optar a subvencions que haurien suposat 87.220 euros extra.

Així va demanar una portaveu del grup, Queralt Castañares, la municipalització dels Gallarets i solucionar el tema de les subvencions:

 

Des de l’equip de govern, per altra banda, el regidor d’Educació, Agustí Comas, va parlar de la “línia política” que segueix ERC en aquest aspecte i que no inclou cap municipalització. A més, va matisar que una concessió no té perquè suposar “portes giratòries ni corrupció” i va explicar que la baixa ocupació dels últims anys a l’escola bressol pot venir motivada per “la baixada de la natalitat i la crisi, més que no pas deficiències en la gestió”.

 

Comas va recollir el guant pel què fa a estudiar el tema de les subvencions però es vas mostrar fred amb la proposta de municipalització. Assegura que a falta de dos mesos perquè finalitzi la concessió a l’empresa que gestiona els Gallarets -el proper 31 d’agost-, no hi ha temps per engegar i fer efectiu un procés de municipalització pel curs vinent que comença al setembre.

Amb tot, des de la CUP destaquen que les reunions amb tots els grups polítics per plantejar aquesta opció van començar al novembre de 2016, subratllant que és una qüestió de voluntat. A més, critiquen l’equip de govern “per no voler assistir a l’última reunió de fa dues setmanes”.

PDeCAT i Progrés Municipal, partits a l’oposició i que també han sigut presents en les diferents reunions, van destacar al ple la minuciositat de la feina elaborada per la CUP i es van mostrar interessats en estudiar la proposta.