La CUP Santpedor demana a l’ajuntament que Món del Joc apliqui polítiques d’igualtat de gènere

168

El grup de suport a les CUP de Santpedor ha fet públic aquesta setmana un comunicat on proposa a l’ajuntament de Santpedor que apliqui clàusules específiques d’igualtat de gènere a les empreses que contracta per oferir serveis a la ciutadania. La demanda arriba en relació amb la instal·lació al pavelló Rafa Martínez, a finals del mes que ve, del Parc de Nadal Món del Joc, gestionat per l’empresa Players Sport i Gestió SL, que l’any passat va ser acusada pels cupaires de discriminar les tasques dels monitors en funció del gènere per “política d’empresa”. Ho explica un dels portaveus de la CUP Santpedor, Nicolás Castellano:


L’ajuntament, que ja l’any passat va donar ple suport a l’empresa del Món del Joc tot rebutjant les acusacions de sexisme, refusa la proposta de la CUP, tot i entenent que està formulada amb ànim constructiu, perquè no és quelcom “que s’apliqui en cap altra cas de contractació d’empreses per part de l’ajuntament”. I tampoc és necessari, segons el regidor de Joventut, Ferran Balcells, en el cas de Món del Joc, tot i admetre que prenen nota per estar més alerta en temes d’igualtat de gènere:


La discriminació en les tasques dels monitors per raó de gènere a Món del Joc és un fet que Players Sport i Gestió SL, l’empresa gestora del Parc de Nadal, ja va negar rotundament l’any passat. Enguany, han volgut aclarir de nou a Ràdio Santpedor que mai han aplicat cap tipus de “política d’empresa” en aquest sentit i que, ben al contrari, com a principi bàsic tenen promoure l’igualtat de gènere i d’oportunitats tant pels monitors com pels infants. Ho explica Raul, portaveu de l’empresa:


>El Parc de Nadal Món del Joc s’ha convertit els darrers anys en una de les activitats estrella del calendari nadalenc santpedorenc. Durant una setmana (finals de desembre i principis de gener) els infants poden gaudir cada tarda d’un ampli ventall de jocs, activitats i tallers a les instal·lacions del pavelló Rafa Martínez. L’any passat es va superar la xifra de 150 usuaris.