Professionals sanitàries de l'Hospital del Mar en una UCI amb pacients amb covid-19, en la tercera onada de la pandèmia del coronavirus. 29 de gener del 2021. (Horitzontal)

Els indicadors de la pandèmia al Bages mostren dades variables. D’una banda, el risc de rebrot ha seguit augmentant i ara és de 388. D’altra banda, la velocitat de transmissió ha baixat respecte fa una setmana i se situa a l’1,25. Les dues variables han seguit la mateixa tendència des de fa tres setmanes.

Pel que fa a la capital, Manresa, els indicadors principals han baixat. El risc de rebrot ha passat dels 478 punts als 359 en set dies i la velocitat de contagi també ha baixat fins a l’1,04. El que sí que segueix pujant de manera preocupant són els ingressats als hospitals manresans. En aquests moments, hi ha 15 persones ingressades, 6 més que la setmana passada i s’ha produït 1 defunció en els darrers set dies.

Al conjunt de Catalunya, el risc de rebrot ha pujat fins als 282 punts, però així com al Bages i a Manresa, la velocitat de contagi també ha baixat fins a l’1,34. El que no s’atura és el ritme de defuncions, 32 en la darrera setmana i els ingressats han pujat fins als 577 a les ucis catalanes.