L’Albergínia blanca, un dels productes singulars del Bages, ja té la seva pròpia guia. El Rebost del Bages presenta un document que posa en valor aquest tresor gastronòmic de la comarca. 

La guia sobre l’albergínia blanca inclou informació sobre la història i el procés de recuperació d’aquesta varietat. Una verdura que a dia d’avui cultiven molts pagesos de la comarca i que es pot trobar a la majoria de mercats i comerços que treballen el producte de proximitat i de temporada. El document, impulsat pel Rebost del Bages, ha comptat amb el treball del Consell Comarcal i l’Ajuntament de Sant Fruitós de Bages. La guia s’afegeix a la d’altres productes estrella de la comarca com els tomàquets o el mató de Montserrat. 

El document no només inclou un apartat històric, si no que explica les seves propietats i com cuinar-la gràcies a receptes que fan a diferents restaurants del territori. Per acabar, es fan unes propostes de maridatge amb diferents varietats de vins de la Denominació d’Origen Pla de Bages i també es proporciona una llista de restaurants on es pot degustar.

A la presentació hi ha intervingut l’Agustí Comas, conseller comarcal de Turisme, que ha destacat que “l’albergínia blanca és un producte que fomenta la identitat de la comarca del Bages”. Marc Puig-Pey, cuiner de la Fundació Alícia, n’ha explicat les propietats i aplicacions culinàries. Per la seva banda, l’alcaldessa de Sant Fruitós de Bages, Àdria Mazcuñán, ha explicat que el poble aposta fort per dur a terme un projecte d’estudi i recuperació de l’albergínia blanca. 

El Rebost del Bages ha editat un total de 1.000 exemplars en paper de la guia anomenada “L’albergínia blanca. Un tresor gastronòmic del Bages”. Aquesta es podrà trobar a l’Oficina de Turisme de Manresa i al propi Ajuntament de Sant Fruitós de Bages.