El Correllengua d’enguany recorda a Montserrat Roig

176

Arriba el Correllengua a Sallent, aquest cap de setmana del 7 al 8 d’octubre. La cultura popular serà la protagonista dins dels carrers de Sallent. Enguany, Montserrat Roig serà homenatjada i és que deia que la cultura és l’opció política més revolucionària a llarg termini”. A part de revolucionaria i haver participat en grans moviments de reivindicació, era escriptora de contes, novel·les i reportatges periodístics, tot era en català.

La jornada del Correllengua començarà el divendres dia 7 amb la presentació del llibre de Gemma Masip, De Gandesa a Grossbeeren a dos quarts de nou del vespre (20:30h). El llibre recull memòries del pare de l’autora, Manel Masip, que va ser militant de la CNT. Masip va anar a treballar a Alemanya i fou tancat en un camp de concentració.  L’acte de presentació serà a l’Ateneu Rocaus, on també hi haurà una exposició de fotos de camps de refugiats.

El segon dia que es realitzarà el Correllengua serà el dissabte al matí, a la Plaça dels Arbres on hi haurà una mostra de cultura popular. Algunes són les entitats que participen per impulsar aquesta cultura popular, com són  l’esbart Vila de Sallnt, els Bastoners de Sallent, el Gegant Maqui i un taller de correfoc infantil

Continuant amb el dissabte, a la una del migdia, (13:00h) es realitzarà un vermut i seguidament un dinar popular. Els tiquets es poden comprar a l’Amadeu i a l’Ateneu, tots dos establiments al carrer Àngel-Guimerà. Un cop s’hagi finalitzat el dinar, es continuarà amb la cultura popular amb el concurs de bitlles catalanes lectura de fragments literaris que va escriure Montserrat Roig. Una de les organitzadores de la festa, Queralt Altarriba ens explica perquè s’ha escollit l’escriptora.

I per finalitzar la jornada hi haurà l’actuació del cantautor alguerès Claudio Gabriel Sanna acompanyat de Josep Maria Cols. Aquest acte tindrà, a més, un Rom cremat.