Cop de realitat pel Baxi Manresa a la Lliga Catalana

141

El Baxi Manresa s’ha vist superat pel Joventut de Badalona (79-93) en el partit pel tercer i quart lloc de la Lliga Catalana. Els manresans han anat a remolc durant tot el duel, mentre que els badalonins han sabut jugar amb l’avantatge en el marcador. Scott Eatherton amb 14 punts ha estat el millor en atac pels manresans, mentre que Arturs Zagars ha estat el màxim anotador del partit amb 16 punts. Fins ara els manresans havien guanyat dos partits de pretemporada i van caure molt dignament contra un equip molt superior, el Barça. Però el Joventut ha demostrat que és un equip que pot lluitar per objectius més ambiciosos que no pas la permanència.

En el primer quart, la Penya ha anotat 32 punts amb un 9/10 en tirs de camp. Els badalonins han estat més encertats i han sortit amb major intensitat. Dos noms propis, Arturs Zagars i Xavi López Aróstegui, autors de 14 punts entre els dos en el primer quart. 

Els manresans han millorat defensivament en el segon quart, però en atac han estat molt desencertats, especialment des del triple. Els badalonins també han baixat percentatges, però han mantingut la intensitat defensiva. De fet, el conjunt entrenat per Carles Duran ha mostrat més claredat en les decisions que no pas un Manresa ofuscat per trobar l’encert des de la línia de tres punts. L’única nota positiva és que l’equip entrenat per Pedro Martínez no ha deixat que els badalonins augmentin la renta.

A la represa, el conjunt bagenc ha amenaçat amb la remuntada gràcies al bon inici d’Eatherton i Makai Mason, qui s’entonava en atac. Però la Penya no els deixava aproximar en el marcador davant un joc manresà poc continu i amb problemes en el rebot defensiu. Tot i això, el Baxi no marxava del partit i continuava lluitant.

A l’últim quart, els homes de Pedro Martínez han sortit intensos, però la Penya ha recuperat l’encert en atac i ha acabat imposant la seva qualitat. Els badalonins han aguantat la diferència a favor durant tot el duel i han recuperat la seva millor versió en atac per guanyar el partit.