La carnisseria de Cal Marquet de Sant Fruitós de Bages va rebre ahir el reconeixement d’Establiment Centenari pels 100 anys d’activitat ininterrompuda, en el marc de la 16a edició dels Premis Nacionals a la Iniciativa Comercial i als Establiments centenaris de Catalunya 2015.

El Govern valora així les iniciatives més innovadores del comerç urbà de proximitat i també els establiments que acumulen 100 anys i 150 anys d’història. Cal Marquet va obrir el 1915, de la mà de Marc Sanmartí i Conxita Altimiras, els avis de la Conxita Sanmartí, encarregada actualment de la botiga juntament amb Martí Altimiras des de l’any 1977. En total són 3 generacions que han passat per la carnisseria, 100 anys de vida d’un negoci que ha sobreviscut a tota mena d’adversitats.

L’acte d’entrega de premis es va celebrar al Palau de la Generalitat, amb la presència de hi van assistir el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, acompanyat del conseller d’Empresa i Coneixement, Jordi Baiget, també amb la presència del secretari general del Departament d’Empresa i Coneixement, Xavier Gibert; la directora general de Comerç, Muntsa Vilalta, i del gerent del Consorci de Comerç, Artesania i Moda de Catalunya, Miquel Rodríguez.

Conxita Sanmartí ens explica a l’entrevista com va anar l’acte i com va rebre ha rebut el premi la família.