Convocada una vaga de 5 dies a l’ensenyament per protestar en contra del nou calendari educatiu

68
Un dels tallers que han fet els alumnes del projecte Erasmus+. - Foto: Joel Peña

Aquesta ha sigut la gota que ha fet vessar el vas, els sindicats obrers i educatius han convocat una vaga pels dies 15, 16, 17, 29 i 30 de març d’aquest any. El que ha acabat amb la paciència del sector educatiu, ha sigut la imposició del nou calendari sense consultar-ho ni negociar-ho, amb la retallada de vacances que això comporta. Tampoc agrada el comportament del conseller d’educació Gonzalez-Cambray, que consideren que  menysté als treballadors i es comporta de forma prepotent. A aquest motiu s’hi sumen les retallades arrossegades des de la crisi de fa més de 10 anys i la poca esperança que millorin les seves condicions laborals. Així anunciava la mobilització la portaveu de la Unió Sindical dels Treballadors d’Ensenyament de Catalunya, Iolanda Segura.

Per desconvocar la vaga, demanen com a mínim una inversió del 6% del PIB per educació, que es reverteixin les retallades i la retirada del nou calendari escolar i del nou currículum entre d’altres. Però per sobre de tot, exigeixen una negociació real amb l’administració i la dimissió del conseller d’educació.

Precisament ahir la conselleria havia convocat una mesa sectorial amb els professors per poder aprovar el nou calendari. Els sindicats han decidit no presentar-s’hi, ja que consideren que era un pur tràmit sense cap mena de pes en el resultat final de la mesura.